Etja Olej Konopny Bio 50Ml Łagodzi Trądzik, Egzemę

12,76 

58 w magazynie

SKU 1101G Category

Informacje dodatkowe

Waga0,125 kg
EAN

5908310446103

Producent

ETJA

ETJA OLEJ KONOPNY BIO 50ML
KONOPIE SIEWNE (Cannabis sativa)Gatunek rośliny z rodziny konopowiatych.
Jest jedynym przedstawicielem monotypowego gatunku. Występuję na obszarach Azji
Środkowej, Azji Centralnej oraz na pograniczu Euro-Azjatyckim. Roślina zwykle
osiąga 1,5 metra wysokości, choć może osiągać dorastać w sprzyjających warunkach
do ponad  3 metrów wysokości. Odmiany żeńskie wydzielają intensywny zapach.
Jako rośliny uprawne wymagają sporego nawadniania. Roślina ma szerokie
zastosowanie w przemyśle światowym od włókienniczego, po farmakologiczne do
kosmetycznego. Z nasion utrzymuję się olej konopny o brązowo-zielonej barwie i
korzenno-orzechowym zapachu.
OLEJ KONOPNY BIO /Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil/Nierafinowany, tłoczony
wyłącznie na zimno z nasion konopi pochodzącej z uprawy ekologicznej. Jest
jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniącą
kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Dzięki swoim
właściwością wykazuję wysoki działanie odżywcze,  immunostymulujace,
regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd
skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego
chlorofilu ładniejszy koloryt. Przy systematycznym stosowaniu wszelkiego typu
podrażnienia i stany zapalne jak egzema, łuszczyca ulegają złagodzeniu.Za sprawą
lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla
dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w
chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych. Polecany do skóry dojrzałej,
tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych.
SPOSOBY UŻYCIA OLEJU KONOPNEGO

może być stosowany bezpośrednio na skórę 
jego delikatna struktura olejowa stanowi dobry dodatek do preparatów
kosmetycznych, zwłaszcza do kremów do delikatnej skóry
kąpiel z udziałem oleju wzmacnia strukturę skóry i mocno ją uelastycznia.
Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodaj ok 10 ml oleju konopnego
jako środek głęboko penetrujący tkanki skóry jest doskonałym nośnikiem
substancji naprawczych, ekstraktów roślinnych oraz olejków eterycznych
olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą
rozsmarowywalnością, dlatego jest dobrym dodatkiem do oliwek do masażu
stosować jako oliwkę do ciała, najlepiej mieszać w tym przypadku z
olejkiem jojoba gold BIO, olejem ze słodkich migdałow lub olejem z perilla z
pachnotki
duża zawartość aminokwasów wykazuję korzystne działanie na skórę głowy i
włosy. Stosowany jako dodatek do odżywek poprawia kondycję włosów, stają się
bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu.
PRZECHOWYWANIE OLEJU KONOPNEGOZawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i
przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce .
POCHODZENIEKanada, Państwa Europy