Etja Olej Makadamia Bio 50Ml Odżywia I Nawilża

16,14 

Brak w magazynie

SKU 1124G Category

Informacje dodatkowe

Waga0,125 kg
EAN

5908310446479

Producent

ETJA

ETJA OLEJ MAKADAMIA BIO 50ML
DRZEWO MAKADAMIA /Macadamia/  Wiecznie zielone drzewa z rodziny
srebrnikowców, należy do nich 9 gatunków. Owocami są pestkowce o twardej
skorupie, wewnątrz których znajdują się orzechy. Dzikie występowanie drzewa
można szukać na kontynencie Australii, która zarazem jest największym
producentem orzechów makadamia na świecie. Obecnie drzewa uprawiane są również
na terenach północno-środkowej części Ocean Spokojnego, Hawajach oraz
wschodnio-południowej Afryce. Z orzechów dzięki dużej zawartości tłuszczu (ok.
75%) otrzymywany jest o wyjątkowych właściwościach olej makadamia.
NATURLANY OLEJ MAKADAMIA BIO /Macadamia Seed Oil/  Nierafinowany,
kosmetyczny olej otrzymywany  w wyniku tłoczenia na zimno orzechów
makadamia. Posiada charakterystycznym orzechowym zapach. Zawiera nienasycone
kwasy tłuszczowe, składniki mineralne, a także witaminy A B i E. Posiada
wyjątkowe właściwości regeneracyjne i ujędrniające. Nawilża, odżywia, wygładza i
poprawia elastyczność skóry. Jest doskonale wchłaniany i tolerowany przez skórę.
Idealnie nadaje się do regeneracji wysuszonych, zniszczonych i łamliwych włosów
przywracając im kondycję oraz naturalny blask. Chroni skórę przed wpływem
czynników zewnętrznych jak wiatr, słońce, mróz. Doskonały do każdego rodzaju
skóry, ale przede wszystkim zalecany do skóry wrażliwej, starzejącej się,
łuszczącej i delikatnej.Olej Makadamia BIO firmy ETJA jest wytwarzany z
surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.
SPOSÓB UŻYCIA – OLEJ MAKADAMIA

bezpośrednio na skórę
masaż w własnym zakresie
do masażu leczniczego oraz modelującego sylwetkę
do demakijażu wrażliwych miejsc, szczególnie wokół oczu
idealny do tworzenia różnych mieszanek z naturalnymi
olejkami eterycznymi
kąpiel – kilka krope w wannie idealnie nawilży i wygładzi skórę
włosy – stosując systematycznie poprawi kondycję włosów, oraz zapobiegnie
ich łamaniu
używany jako dodatek do kremów, balsamów, maseczek
PRZECHOWYWANIEZawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w
chłodnym miejscu .
POCHODZENIEAustralia, Afryka południowa
Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ
sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i
gęstości.