Etja Olej Tamanu Bio 50Ml Zwalcza Łupież, Trądzik

27,44 

19 w magazynie

SKU 1144G Category

Informacje dodatkowe

Waga0,125 kg
EAN

5908310446844

Producent

ETJA

ETJA OLEJ TAMANU BIO 50ML
OLEJ TAMANU BIO / Calophyllum Inophyllum Seed Oil /Naturalny,
nierafinowany, kosmetyczny w wersji organicznej olej tamanu /foraha/ otrzymany
jest poprzez tłoczenie na zimno pestek z dojrzałych owoców drzewa tamanu
rosnącego na wyspie Tahiti. Tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i
ciemno-zielonym zabarwieniu zawiera fitosterole, 70% NNKT, kwas kalofillowy
(odpowiadający za działanie przeciwbakteryjne) i kallofilloidynę. Olej o
właściwościach przeciwzapalnych, antybakteryjnych, antywirusowych,
przeciwgrzybicznych, przeciwreumatycznych oraz pobudzających regenerację tkanek.
Intensywnie regeneruję skórę, redukuję blizny i zapobiega rozstępom. Dodatkowo
poprawia napięcie skóry redukując zmarszczki. Znajduję również zastosowanie jako
dodatek w pielęgnacji przy ropiejących i zainfekowanych ranach przy trądziku i
zanieczyszczonej skórze. Zapobiega tworzeniu się zaskórników. Polecany dla cery
mieszanej, tłustej i trądzikowej.
SPOSÓB UŻYCIA

używać w rozcieńczeniu 50% z innym oleje bazowym do bezpośredniej
aplikacji na skórę
przy problemach trądzikowych dobrze łączyć z naturalnym olejkiem z drzewa
herbacianego, lawendowym, geraniowym oraz z drzewa różanego
zalecany do pielęgnacji włosów i skóry głowy (łupież, łuszczyca, zapalenie
mieszków włosowych, łysienie) – wcierać niewielką ilość w skórę głowy i włosy,
później wcierkę zmyć delikatnym szamponem
dodatek do innej bazy olejowej wykorzystywanej w masażu
lecznicze kąpiele – dodać ok. 10 ml do wanny wypełnionej 1/3 letniej wody
– zwłaszcza w przypadku oczyszczenia skóry zanieczyszczonej.
Olej Tamanu BIO firmy ETJA jest w 100% zimnotłoczony, nierafinowany w wersji
organicznej. Posiada certyfikat organizacji Soil Association
PRZECHOWYWANIEZawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać
się przechowywać w zimnym miejscu. Olej delikatny na temperatury, nie
podgrzewać.
Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych
może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.
POCHODZENIETahiti