Menu

Wyszukiwarka

Kurier InPost

Zaloguj się

Etja Olej Z Kiełków Pszenicy 50Ml

14,53 

2 w magazynie

SKU 1129G Category

Informacje dodatkowe

Waga 0,125 kg
EAN

5908310446592

Producent

ETJA

ETJA OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY 50ML
PSZENICA /Triticum/  Rodzaj zboża, który należy do rodzin traw
wiechlinowatych. Uprawiana jest niemalże na całym świecie, lecz pochodzi z
południowo-zachodniej i środkowej Azji. Można wyróżnić około 20 gatunków
pszenicy, która jest oprócz jęczmienia najstarszym uprawianym zbożem od ponad
6000 tysięcy lat. W gospodarce światowej zajmuje trzecie miejsce pod względem
produkcji zbóż. Powszechnym uprawianym gatunkiem jest pszenica zwyczajna. Z
owoców zwanych ziarniakami można otrzymać wiele surowców, np. kiełki pszenicy, z
których przez proces ekstrakcji otrzymuję się naturalny olej bogaty w wiele
składników.
NATURALNY OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY /Tritium Vulgare Germ Oil/ 
Otrzymywany jest w 100% z kiełków pszenicy. Bogaty w proteiny, kwasy
tłuszczowe oraz dużą zawartość witamin A, B, D i E (naturalny antyutleniacz).
Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale
łatwo przenika do naskórka. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry.
Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza ich naturalną osłonkę i wygładza ich
powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV.
Przestrzegamy jednak osoby uczulone na pszenicę przed stosowaniem go, gdyż może
wywołać reakcję uczuleniową. polecamy wówczas stosowanie innego naturalnego
oleju nośnikowego np. z Avocado.Olej z Kiełków Pszenicy oferowany przez
firmę ETJA jest  w 100% naturalny.
SPOSÓB UŻYCIA

bezpośrednio na skórę – aplikować olej na czyste opuszki palców i wcierać
w skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia.
stosowany zwykle w technikach relaksacyjno-upiększających. Literatura
poleca używanie tego oleju w 10% roztworze z innym równie bogatym naturalnym
olejem nośnikowym Jojoba Gold (mieszanka silnie uelastyczniająca skórę ), z
miąższu kokosa BIO, z pestek moreli oraz ze słodkich migdałów
do pielęgnacji paznokci oraz suchych i łamliwych włosów
idealny składnik do domowych peelingów ze względu na dużą zawartość
naturalnej witaminy „E”
dodatek do odżywek regenrujących włosy
znajduje szerokie zastosowanie w produkcji balsamów, mydła, szamponów

do leczenia oparzeń również tych słonecznych
PRZECHOWYWANIEZawsze po użyciu zamykać pompkę dozującą i przechowywać w
chłodnym oraz ciemnym miejscu .
POCHODZENIEPaństwa Europy
Olej kosmetyczny Etja jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian
pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i
gęstości.