Menu

Wyszukiwarka

Kurier InPost

Zaloguj się

Profarm Olej Rycynowy 50Ml Do Pielęgnacji Skóry

10,71 

Brak w magazynie

SKU 117G Category

Informacje dodatkowe

Waga 0,08 kg
EAN

5903397001252

Producent

PROFARM

PROFARM OLEJ RYCYNOWY 50ML
Olej rycynowy jest pozyskiwany z nasion rośliny o nazwie rącznik
pospolity występującej w Indiach i Afryce. Jest bardzo popularny i stosowany na
szeroką skalę w przemyśle kosmetycznym jako składnik kremów, mydeł, masek,
pomadek czy błyszczyków.
Olejek rycynowy doskonale sprawdza się nie tylko w pielęgnacji skóry, ale
również:

włosów,
brwi,
rzęs,
paznokci.
Olejek ze względu na swoje właściwości nadaje się do skóry wrażliwej.
Stosowany jako płyn oczyszczający i do demakijażu, skutecznie zmywa makijaż i
czyści skórę, nie zaburzając przy tym gospodarki lipidowej i wydzielania sebum.
Mogą go bezpiecznie stosować osoby z cerą mieszaną i
trądzikową.